Circulaire economie - Zorgboerderij 't Riezenbroek

Week 6 van 2023 (deze week) staat in het teken van circulaire economie, een onderdeel van duurzaamheid. Onze zorgboerderijen en hun agrarische bedrijfstakken zijn op verschillende manier bezig met verduurzamen. Vanuit CLZ zetten we in het kader van deze week Zorgboerderij ’t Riezenbroek als voorbeeld van circulair ondernemen op de kaart. In dit artikel lees je een interview met Giel en Anke Reintjes over hoe zij circulaire economie terug zien komen op hun melkveebedrijf en zorgboerderij.

'Voor ons voegt het echt wat toe, maar het is vooral afhankelijk van je locatie en wat je doet. Voor ons voelt het goed om geen kunstmest meer te gebruiken en niet meer te spuiten. Wij streven naar één erf dat zorgdraagt voor mens en dier, voor jong en oud en dat alles versterkt elkaar hier. We hebben alles op één erf. Het is één geheel dat elkaar stimuleert. We ondernemen op deze manier richting natuur en de mens.'

Klik hier voor het volledige interview met Giel en Anke Reintjes van Zorgboerderij 't Riezenbroek, leer wat biologisch melkveehouden inhoudt en hoe de zorgboerderij met circulaire economie omgaat.

Deelnemerstevredenheid 2021

Jaarlijks vraagt CLZ de deelnemerstevredenheid uit bij haar cliënten. De deelnemerstevredenheid wordt uitgevraagd middels gevalideerde vragenlijsten die specifiek gericht zijn op de betreffende doelgroep. Naast de vragen is er de mogelijkheid om…

Corona-crisis

Al onze locaties zijn geopend. Wij werken volgens de laatste RIVM richtlijnen en nemen alle nodige voorzorgsmaatregelen in acht. Heeft u vragen, neem dan contact op met de lokale zorgboerderij of via info@limburgsezorgboeren.nl.