Video: zorgei van Wienes bij Jumbo Supermarkten

Jumbo Supermarkten heeft het zorgei geintroduceerd. Deze eieren worden geproduceerd op zorgboerderij Wienes uit Hegelsom, waar hulpboeren, meehelpen. 
 
Boerin en lid van CLZ Marieke Claessens-Saris van Boerderij Wienes legde samen met haar hulpboeren de eerste zorgeieren in het schap van Jumbo Sevenum.

'Als familiebedrijf willen wij producten aanbieden die zo goed mogelijk zijn voor mens, dier en milieu.'

Milieukeur
Zorgeieren zijn, als één van de weinigen in Nederland, voorzien van het Milieukeur.

'Bovendien ben ik blij dat wij kunnen bijdragen aan een zinvolle dagbesteding voor mensen met een beperking', stelt Colette Cloosterman-van Eerd, directeur Formule en Innovatie van Jumbo Supermarkten.
 
Modern pluimveebedrijf
Boerderij Wienes is een modern pluimveebedrijf met dertigduizend kippen. Hier staat boeren met zorg centraal. Zo kunnen de kippen als extraatje overdag onbeperkt scharrelen in de boomgaard.

Daarnaast biedt de boerderij mensen met een beperking de kans om zichzelf te ontwikkelen en plezier te hebben.

L1 besteedde onlangs aandacht aan de mooie prestatie van Wienes. Klik hier voor dit filmpje.

Deelnemerstevredenheid 2021

Jaarlijks vraagt CLZ de deelnemerstevredenheid uit bij haar cliënten. De deelnemerstevredenheid wordt uitgevraagd middels gevalideerde vragenlijsten die specifiek gericht zijn op de betreffende doelgroep. Naast de vragen is er de mogelijkheid om…

Corona-crisis

Al onze locaties zijn geopend. Wij werken volgens de laatste RIVM richtlijnen en nemen alle nodige voorzorgsmaatregelen in acht. Heeft u vragen, neem dan contact op met de lokale zorgboerderij of via info@limburgsezorgboeren.nl.

Onderzoek effecten zorglandbouw

In opdracht van het ministerie van Economische Zaken heeft van 2011 tot 2017 het programma Landbouw en Zorg gelopen. Dit programma is opgesteld in nauwe samenwerking met het ministerie van VWS, de Federatie Landbouw en Zorg en de Taskforce…