Video: zorgei van Wienes bij Jumbo Supermarkten

Jumbo Supermarkten heeft het zorgei geintroduceerd. Deze eieren worden geproduceerd op zorgboerderij Wienes uit Hegelsom, waar hulpboeren, meehelpen. 
 
Boerin en lid van CLZ Marieke Claessens-Saris van Boerderij Wienes legde samen met haar hulpboeren de eerste zorgeieren in het schap van Jumbo Sevenum.

'Als familiebedrijf willen wij producten aanbieden die zo goed mogelijk zijn voor mens, dier en milieu.'

Milieukeur
Zorgeieren zijn, als één van de weinigen in Nederland, voorzien van het Milieukeur.

'Bovendien ben ik blij dat wij kunnen bijdragen aan een zinvolle dagbesteding voor mensen met een beperking', stelt Colette Cloosterman-van Eerd, directeur Formule en Innovatie van Jumbo Supermarkten.
 
Modern pluimveebedrijf
Boerderij Wienes is een modern pluimveebedrijf met dertigduizend kippen. Hier staat boeren met zorg centraal. Zo kunnen de kippen als extraatje overdag onbeperkt scharrelen in de boomgaard.

Daarnaast biedt de boerderij mensen met een beperking de kans om zichzelf te ontwikkelen en plezier te hebben.

L1 besteedde onlangs aandacht aan de mooie prestatie van Wienes. Klik hier voor dit filmpje.

Deelnemerstevredenheid 2023

De resultaten van het deelnemerstevredenheidonderzoek van 2023 zijn bekend. We zijn erg verheugd te kunnen delen dat we voor het derde jaar op rij een 8,7 als gemiddeld cijfer hebben.

Vacature(s) intern toezichthouder

Coöperatie Limburgse Zorgboeren zoekt voor een aantal van haar leden op korte termijn: INTERNE TOEZICHTHOUDERS met bestuurlijke en toezichthoudende kwaliteiten, maar zeker ook ervaring en affiniteit met de zorgsector in zijn algemeenheid en…

Artikel over 10-jarig bestaan CLZ

Op 19 mei 2023 is een artikel in de Nieuwe Oogst verschenen over het 10-jarig bestaan van de Coöperatie Limburgse Zorgboeren. Bestuursvoorzitter Sebastiaan van der Flier en zorgboerin Germa Dings blikken in het artikel terug op het ontstaan van…