Artikel over onderwijs op zorgboerderijen van CLZ

Op 17 februari 2023 is een artikel in de Nieuwe Oogst verschenen over onderwijs op de zorgboerderijen van de Coöperatie Limburgse Zorgboeren. Het zorgaanbod op onze zorgboerderijen is breed en varieert per zorgboerderij. Er zijn ook enkele leden die onderwijstrajecten aanbieden voor jongeren die vastgelopen zijn. Een relatief nieuwe tak van sport waar we jullie graag in meenemen. In dit artikel lichten Jules Wijers van BijBiezonder, Helma Korten-Verhaegh van Rondmeer Zorg en Lonneke Mertens van Boerderij Vorster Hand toe wat onderwijs op een zorgboerderij inhoudt. Zij zien een enorme meerwaarde voor de deelnemers. Jongeren krijgen meer grip en vertrouwen, behalen doelen en zetten een volgende stap die het leven die bij hen past. Kleinschaligheid, individuele begeleiding, een persoonlijke benadering en de natuurlijke omgeving maken het verschil!

Klik hier om het volledige artikel (geschreven door Ank van Lier) te lezen.

Opvolgerscafé een succes!

De Limburgse Land- en Tuinbouwbond en Coöperatie Limburgse Zorgboeren organiseerden afgelopen donderdag een eerste Opvolgerscafé. Een groep jonge (potentiële) bedrijfsopvolgers uit de multifunctionele landbouw - waar zorgboerderijen onder vallen -…

Circulaire economie - Zorgboerderij 't Riezenbroek

Week 6 van 2023 (deze week) staat in het teken van circulaire economie, een onderdeel van duurzaamheid. Onze zorgboerderijen en hun agrarische bedrijfstakken zijn op verschillende manier bezig met verduurzamen. Vanuit CLZ zetten we in het kader van…

Deelnemerstevredenheid 2022

De resultaten van het deelnemerstevredenheidonderzoek van 2022 zijn bekend. We zijn erg verheugd te kunnen delen dat we wederom een 8,7 als gemiddeld cijfer hebben. Iets om trots op te zijn!

Fijne feestdagen!

Vanuit Coöperatie Limburgse Zorgboeren wensen we iedereen gezellige kerstdagen en veel gezondheid en geluk voor het nieuwe jaar!