Artikel over onderwijs op zorgboerderijen van CLZ

Op 17 februari 2023 is een artikel in de Nieuwe Oogst verschenen over onderwijs op de zorgboerderijen van de Coöperatie Limburgse Zorgboeren. Het zorgaanbod op onze zorgboerderijen is breed en varieert per zorgboerderij. Er zijn ook enkele leden die onderwijstrajecten aanbieden voor jongeren die vastgelopen zijn. Een relatief nieuwe tak van sport waar we jullie graag in meenemen. In dit artikel lichten Jules Wijers van BijBiezonder, Helma Korten-Verhaegh van Rondmeer Zorg en Lonneke Mertens van Boerderij Vorster Hand toe wat onderwijs op een zorgboerderij inhoudt. Zij zien een enorme meerwaarde voor de deelnemers. Jongeren krijgen meer grip en vertrouwen, behalen doelen en zetten een volgende stap die het leven die bij hen past. Kleinschaligheid, individuele begeleiding, een persoonlijke benadering en de natuurlijke omgeving maken het verschil!

Klik hier om het volledige artikel (geschreven door Ank van Lier) te lezen.

Werkbezoek BBB Limburg

Vandaag vond er een werkbezoek plaats vanuit de fractie van de Provinciale Staten van BBB Limburg aan CLZ en Zorgboerderij Casquettenhof.

Digitale inbraak bij CLZ

Recent heeft een onbevoegde toegang gehad tot de emailboxen van een medewerker van CLZ. Dit blijkt uit onderzoek naar aanleiding van een phishingmail die op 23 januari 2024 onder de naam van de betrokken medewerker van CLZ verstuurd is.