Reportage L1 verbreding activiteiten land- en tuinbouw bij zorgboerderij Wienes

Op dinsdag 9 mei 2017 bracht L1 een bezoek aan CLZ-lid zorgboerderij Wienes.

Steeds meer boeren die hun productie niet kunnen vergroten, kiezen voor extra activiteiten waaronder zorg.

In de aflevering van dinsdagavond is te zien hoe de Pluimveehouderij van Toon van Rens uit Hegelsom zich de afgelopen decennia heeft ontwikkeld. Het bedrijf gold begin jaren zestig als één van de modernste pluimveehouderijen van ons land met gemechaniseerde voeder- en ei-sorteermachines. Uit heel Europa kwamen collega-boeren een kijkje nemen bij Van Rens.

Omdat het bedrijf vanwege de milieuregels niet verder kan uitbreiden is Van Rens 20 jaar geleden begonnen met zorgopvang voor onder andere gehandicapten.

KLIK HIER voor de reportage

Deelnemerstevredenheid 2023

De resultaten van het deelnemerstevredenheidonderzoek van 2023 zijn bekend. We zijn erg verheugd te kunnen delen dat we voor het derde jaar op rij een 8,7 als gemiddeld cijfer hebben.

Vacature(s) intern toezichthouder

Coöperatie Limburgse Zorgboeren zoekt voor een aantal van haar leden op korte termijn: INTERNE TOEZICHTHOUDERS met bestuurlijke en toezichthoudende kwaliteiten, maar zeker ook ervaring en affiniteit met de zorgsector in zijn algemeenheid en…

Artikel over 10-jarig bestaan CLZ

Op 19 mei 2023 is een artikel in de Nieuwe Oogst verschenen over het 10-jarig bestaan van de Coöperatie Limburgse Zorgboeren. Bestuursvoorzitter Sebastiaan van der Flier en zorgboerin Germa Dings blikken in het artikel terug op het ontstaan van…